Maserati Zagato Mostro22-05-2015
Foto
De hoogtijdagen van koetswerkbouwers liggen driekwart eeuw achter ons.
Heden ten dagen zijn er nog maar enkele van over, met name in Italie. Een van de beroemdste is Zagato, dat in een oplage van vijf stuks de Mostro bouwt. Hij is geinspireerd op de Maserati 450 S Costin van ruim een halve eeuw geleden. De Mostro wordt aangedreven door een V8-motor uit het rek van Maserati.
Renault Kwid22-05-2015
Foto
Renault presenteert als eerste merk een cross-over in het A-segment.
Na de Captur en Kadjar in het B- respectievelijk C-segment heeft Renault een uitgebreid aanbod van deze snel aan populariteit winnende modellen. De Kwid is ontwikkeld voor met name landen buiten Europa, maar het lijkt voor de hand te liggen om deze goed gelijnde auto meteen ook in Europa op de markt te brengen. Wat dat betreft zou Renault van Ford kunnen leren. Haar Ecosport was al een tijd in Zuid-Amerika leverbaar toen hij naar Europa kwam. Hij is hier geen succes, wellicht mede doordat de Europeaan niet geinteresseerd lijkt in een overjarig model dat als nieuw wordt gepresenteerd.
Fiat Aegea21-05-2015
Foto
Fiat is bekend van haar kleine modellen, maar met de Aegea bewijst het dat ze meer kunnen.
De nieuwe Aegea is een fraaie vierdeurs sedan, die waarschijnlijk niet bij ons geleverd wordt. Kleinere sedans zijn met name buiten West-Europa populair. Hij is dan ook in Turkije gepresenteerd, waar hij ook geproduceerd wordt. In 2016 verschijnt naast de hatchback als opvolger van de Bravo ook een stationcar, een carrosserievorm die de Italiaanse autoindustrie ondanks zijn populariteit al jaren niet meer levert.